Container gevuld op Weg naar Zuid-Afrika - Reisverslag uit Vlaardingen, Nederland van container - WaarBenJij.nu Container gevuld op Weg naar Zuid-Afrika - Reisverslag uit Vlaardingen, Nederland van container - WaarBenJij.nu

Container gevuld op Weg naar Zuid-Afrika

Door: Marjanne

Blijf op de hoogte en volg

04 Oktober 2007 | Nederland, Vlaardingen

De Klus is in Vlaardingen geklaard.

'Vul de container' is zeer geslaagd te noemen.
Inhoud; 707 items en vorig jaar 197

Vandaag was de grote dag. Vol verwachting klopte ons hart en het is nog maar 4 oktober 2007.

Rond 9.00 uur vanochtend zouden de mannen van verhuisbedrijf Dijkshoorn beginnen met inpakken. Toen ik om 9.05 uur aankwam, met stickers en fotocamera was de achterkant van de container al niet meer te zien.
Met z'n vieren werd er heen en weer gelopen en gesjouwd. Jeetje wat veel spullen hebben we in 5 maanden bij elkaar verzameld.
Ik stond er wederom weer van te kijken hoeveel mooie, goede gebruikte spullen er zijn geschonken

Er werd op de millimeter ingepakt. Martin heeft een timmermansoog niet te geloven.:-) Elk item kreeg een plekje.
De Computers waren in 13 dozen ingepakt. Dit gegeven heb ik meteen aan Ad doorgebeld, zodat hij de vrachtbrieven meteen kon afronden en voor het vertrek van de container konden worden afgehaald bij Dijkshoorn.

Met een gestaag tempo en precisie werd alles ingepakt.
Al kreeg ik het een kwartier voordat de containerdeuren definitief dicht gingen het spaans benauwd... pffff
'als het niet meer past, laat dan maar wat van die stoelen hier achter hoor,
ik heb liever dat de tafeltennistafel nog meegaat en die fiets kan ook wel hier achterblijven hoor' hoorde ik mezelf zeggen.

De mannen keken mij aan en zeiden;'Komt Goed!'en dat kwam het... :-)
maar waar wilden ze nou die tafeltennistafel laten? die ging bovenop de 79 stoelen van het paintballcentrum, even met de wielen draaien en onder de rand door en Ja Hoor het paste.
De fiets kon nog in het laatste gat en werd helemaal vastgeplakt, want anders stort deze er uit bij het openen van de Container en dan moeten ze niet hebben.
Er kon vlgs. mij geen verbandrolletje meer bij en dat werd wel beaamd :-).

Het mooie is ook Denis Z. de tijd had geschat tot hoelang de mannen bezig zouden zijn met inpakken.
Met een Pauze van 20 min. waren ze nog 10 min. voor die tijd klaar.

Ik heb ze alvast uitgenodigd als wij ooit gaan verhuizen ;-)

Na het wegrijden heb ik Ad meteen gebeld en Gert een smsje gestuurd.
YES het is Klaar, deze klus is in Nederland geklaard..
We waren en zijn blij en opgelucht.

Het openen van de container zal in Kaapstad voor de eerste keer gebeuren bij de Douane.
En dan moet tie naar Paarl waar wel heel veel handen nodig zijn om de container uit te laden en een grote opslagruimte nodig is om deze goederen te verdelen, maar zover is het nog niet.

Een Lavastroom aan goederen voor mensen die niets hebben, dat zal overweldigend zijn, wij zijn benieuwd?
Wat zullen ze bij het HCCC blij zijn met alle bedden en beddengoed en meubels. En het personeel met het kantoormeubilair.
En vooral de schoolkinderen met de computers..

Ad, Marjo, John en al die andere mensen die erbij zullen zijn bij het openen van de container, zullen ons zeker op de hoogte houden.. Succes en voor die tijd toch maar even langs de sportschool!!!

In het totaal 'hangen' er al 112 emailadressen aan deze site, schroom niet en geef gerust een reactie op de site.. vinden wij leuk om te lezen;-)

Het was me een groot genoegen en met veel plezier heb ik mee mogen helpen met dit project, dit zeg ik ook uit naam van Gert en Tiny, die nu lekker op vakantie zijn.